Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

onsdag 20 januari 2016

Hur kan man bli förvånad av Kommunal?

Det här inlägget handlar inte om Kommunals lägenhet till Wallström, om att de har drivit en förlustbringande restaurang, att de har sålt vin som deras medlemmar inte har råd med på sin lön (en kritik som jag tycker är väldigt märklig) eller om deras extremt dyra representation. Det finns mycket att säga om allt detta, men jag tar här bara upp att Kommunals restaurang har haft striptease och liveshower trots att fackförbundet har en policy mot pornografi, samt att det har förekommit striptease på representationen.

Hur kan någon vara förvånad över att ett LO-anslutet fackförbund har striptease? Vilket är värst, att gå och titta på någon som frivilligt klär av sig för folk (man kan anta att flickorna inte har ställts inför ultimatum att de förlorar A-kassa om de inte strippar) eller att smygtitta på folk som klär av sig nakna och tror att de är ifred?

Inför riksdagsvalet 2014, hade LO en valfilm där de uppmanade folk att rösta på Socialdemokraterna. De inleder filmen med orden:

steg upp på morgonen
innan din dag var riktigt vaken
woowow vilken härlig dag
smög mig på knä till sjön
för att få se dig bada naken
woowow vilken härlig dag
Resten av sångtexten (som inte finns med i reklamfilmen) visar tydligt att ordet "smög" inte bara är ett olyckligt ordval. Ett senare stycke i texten säger:

men trodde du
att du var ensam i det blå
trots att bakom jag såg på
...
såg du mig?
såg du att det var jag?
Om LO hade hyrt in en coverartist att sjunga sången och byta ut orden "smög mig på knä till sjön" till "följde med ner till sjön" hade jag inte haft något att invända. Då hade texten handlat om frivillighet.

LO försvarar och förhärligar smygtittande utan att Kommunal eller någon annan av LOs underorganisationer protesterar (så vitt jag vet). Ändå blir folk förvånade att Kommunal kan låta sin restaurang ha strippshower. Jag förstår verkligen inte hur folk tänker.

Filmen ligger fortfarande kvar på LOs Youtube-sida, så de står tydligen fortfarande för den. Sångtexten kan läsas i sin helhet här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,Inga kommentarer:

Skicka en kommentar