Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

söndag 8 maj 2011

Flexiblare arbetsvillkor kan lösa problemet

Detta har hänt:

Carin Jämtin har föreslagit att en muslimsk högtid ska bli allmän helgdag i Sverige. (1)
Helle Klein har gett sitt stöd till förslaget. (källa)

Abd al Haqq Kielan (ordförande, Svensk islamisk samling) har sagt att det vore en oerhörd landvinning. Christer Sturmark (ordförande, Humanisterna) har sagt att en bättre lösning vore att ge alla en pott av helgdagar. Lennart Molin (ordförande, Sveriges kristna råd) har sagt att det i alla fall borde utredas om en pott är den bästa lösningen. Abd al Haqq Kielan tycker inte att en pott är en bra lösning, då det inte ger arbetsgivaren en chans, och därmed inte är bra för samhällsekonomin. (källa)

Carin Jämtin har sedan tagit tillbaka förslaget. (2)

Peter Weiderud har gjort ett utspel liknande Carin jämtins. (källa)

Elisabeth Sandlund har kommenterat Peter Weideruds utspel. (källa)

Jag har förståelse för att det finns de som vill vara lediga andra dagar än vad majoritetssamhället vill, och samtidigt har Kielan helt rätt i att det kan leda till en ohållbar situation för arbetsgivaren. Lösningen är att varje arbetsplats bestämmer själv vilka villkor som gäller där. På vissa arbetsplatser fungerar det inte att någon vill jobba när inte de andra vill det, exempelvis en affär som har stängt på helgdagar, eller en fabrik där bara två personer vill arbeta på julafton. Då hjälper det inte att den som vill vara ledig på eid il-fitr, kan jobba på julen i stället. På andra arbetsplatser är det däremot ett gissel att det finns dagar då alla vill vara lediga, fast verksamheten måste fortgå. Här är ett exempel på det.

Därför bör varje arbetsplats själv kunna bestämma hur de vill lägga upp ledigheten. På de arbetsplatser där det är bra att folk är lediga på olika dagar, blir det inte ett problem att någon vill vara ledig på en muslimsk dag. Däremot ska inte en affär behöva pussla med en massa olika ledigheter.

Sedan kan det finnas företag där de vill att alla ska vara lediga på samma dagar, men inte på de konventionella. Då ska det också vara okej. Om en privatperson öppnar en butik utan anställda, kan denne givetvis välja att ha öppet under storhelger, och ha stängt andra dagar (exempelvis eid il-fitr, jom kippur, lövhyddohögtiden, internationella kvinnodagen, internationella mansdagen, Aspergerdagen, semmeldagen, alla hjärtans dag, FN-dagen, ortodoxa påsken eller den egna födelsedagen). Detta kan vara antingen för att innehavaren vill fira de dagarna, eller för att det är lönsamt att ha öppet när andra butiker inte konkurrerar, eller för att kunna handla när andra affärer har öppet. Om butiken sedan går bra, så att ägaren behöver anställa, bör han eller hon ha rätt att även fortsättningsvis ha helg på samma dagar som innan, utan att behöva betala ob för det. Den som vill vara ledig över jul, kan söka sig till en sådan arbetsgivare. Den som vill vara ledig på lövhyddohögtiden eller alla hjärtans dag, kan hitta en sådan arbetsgivare, eller starta eget.

Ta därför bort alla röda dagar, och ge i stället arbetsgivaren en pott på 13 dagar att göra röda.

1. SvD Exp DN

2. Dagen DN SvD Metro GP NSD ÖP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar