Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

onsdag 10 november 2010

Dagen efter Kristallnatten

Jag valde att gå i Vänsterpartiets demonstration till minne av Kristallnatten. Det var väldigt få som dök upp. Bara några tiotal. Även de gånger när det tidigare varit bara Vänsterpartiet som stått som arrangörer, har det varit betydligt fler som kommit. Varför blev det så få i år?

  • Det kan ha berott på vädret. Det var visserligen inte kallare eller snöigare än det brukar vara kring 9/11, men det var läsårets första snödag. Kanske hade folk inte hunnit skaffa vinterdäck. Kanske förlorade folk lusten att gå ut när det var så kallt. Om det hade varit kallt en hel vecka innan, hade folk varit vana, men när det kom så plötsligt, kanske folk ville vara inne.
  • Det kan också ha att göra med att Vänsterpartiet hade arrangerat det på egen hand, och att det blev väldigt tydligt att det blev så, när Alliansen direkt hade skickat en förfrågan i sista stund, och sedan känt sig tvungna att avböja. Tidigare år (även då V stått som enda arrangör) har kanske sympatisörer från andra partier dykt upp, då det inte varit så uttalat vänsterorienterat, men då de i år har valt texter med formuleringar som "sparka uppåt", kan folk ha valt att avstå.
  • Kanske har Vänsterpartiet inte varit bra på att marknadsföra demonstrationen. Jag visste om den då jag direkt hade frågat efter den, och jag har även sett en affisch på en överfull affischtavla. Hade förmodligen inte reagerat för den om jag inte redan hade läst om demonstrationen. Förutom att samarbeta med andra partier, borde V också ha varit bättre på att använda sociala medier.
Att saker och ting har varit så dåligt skötta från olika partiers skull, har säkerligen att göra med att det är valår. Vi var alla i våra oika partier fullt upptagna med valrörelsen, fram till den 19/9. Sedan var det sju veckor och två dagar tills Kristallnatten. Då ett parti vanligtvis träffas varannan vecka, innebär det att man sågs tre eller fyra gånger mellan val och Kristallnatt. Det är ganska kort tid att planera. Förmodligen hade det hela kunnat planeras bättre om det inte hade varit valår.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar