Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

fredag 3 december 2010

Fjärde dagen på feministveckan

Nu har det gått fyra dagar på feministveckan. Hur har det sett ut hittills för min del?

Måndag: Torgmöte Jag hade ärende in till staden i alla fall, och tänkte höra torgmötet. Var på Lilla torget 15.00, och ingen var där. Tänkte att jag skulle gå till Trädgårdstorget och Stora torget, för att se om jag blandat ihop vilket torg det var. Sagt och gjort. Inget resultat. Tillbaka till Lilla torget. Fortfarande tomt. Gick in på Gyllen och ringde en vän inom Vänsterpartiet. Inget svar. Fram med datorn, för att se om jag tagit fel på torg i alla fall. Det hade jag inte. Kom på att de kanske stod därute nu, fast jag inte hörde dem. Gick ut. Där stod de. Torgmötet bestod i att de delade ut kaffe. Gick fram och sade hej, och fick info om övriga veckan.

Tisdag: Debatt mellan KDU och Ung Vänster. På tisdagskvällar går jag vanligen till husförsamling. Jag upptäckte i början av terminen att det skulle vara hemma hos mig på tisdag vecka 48. Jag övervägde då att byta dag med någon annan i gruppen, men tänkte att jag i stället kunde ta gruppen till den här kvällen (visste inte exakt vad som skulle hända på tisdagkvällen), och sedan fixa någon lokal i staden att gå till för att prata om det. Det stod inget schema på feministveckans hemsida. Jag väntade länge på det, innan jag ringde min kontakt i Vänsterpartiet. Hon visste inte hur schemat skulle vara, men skulle höra sig för. Inte långt senare hade de lagt upp ett preliminärt schema på hemsidan, men det stod bara att filmsalen var bokad på tisdagkvällen, inte vad som skulle hända. Jag väntade på att det skulle komma upp, men det gjorde det inte förrän i vecka 47, då det stod att det skulle vara debatt. Jag tyckte att det var lite synd, när jag nu tänkte ta dit husförsamlingen. En föreläsning hade varit bättre att ta dem till. (Vi har regeln i husförsamlingen att den som vi är hos, bestämmer om vi ska frångå att prata om senaste predikan, och prata om något annat i stället, men jag hade ändå tänkt fråga vad folk ville.) Politiska debatter har man hört så mycket under ett valår. En föreläsning hade kunnat ta upp saker de inte hade tänkt på förut. Mina alternativ var: 1) Ta folk till debatten i alla fall. 2) Höra med gruppen om de ville byta dag, och gå på torsdag. 3) Byta dag med någon, och droppa husförsamlingen. 4) Ge upp, och bara ha vanlig gång.

Jag kände att jag inte kunde föreslå en feministisk föreläsning, utan att kunna säga vem som skulle tala, och om vad. Jag skickade sms till min vän och frågade om hon visste, och vem jag annars skulle fråga. Inget svar. Jag skrev på Facebook-evenemanget. Inget svar. (De är för övrigt hopplösa på att kolla sitt evenemang. En tjej har frågat vilken film som går på fredag, och inte fått svar. ) Jag frågade sedan på torgmötet, och fick reda på att det skulle vara någon från universitetet som skulle tala om genusfrågor. Då jag inte fick reda på det förrän dagen innan, var det ändå för sent att ändra på något, så jag hade traditionell husförsamling hos mig helt enkelt. Trist att missa debatten, men inte mycket att göra åt.

Onsdag: Programmet enbart öppet för kvinnor.

Torsdag: Föreläsning. Jag kom dit 18.00, och ingen talare var där. Väntade 20 minuter, innan jag gick upp och kollade om något var på gång. Såg inget. Gick ner. Efter ett tag hade någon annan som också väntade på föreläsningen gått upp, och fått beskedet att talarna varit där vid 17-tiden, gått därifrån, och sedan inte dykt upp. Ingen visste hur länge det skulle dröja innan de kom. Alla gick upp och fikade. Jag gav upp vid 20-tiden. Tur att jag inte tog husförsamlingen till detta.

Det är i och för sig inte något konstigt att någon från ett alliansparti skriver negativt om Vänsterpartiet, men då handlar det vanligen om deras politik, inte om deras sätt att genomföra aktioner. (Jag gjorde det också här, även om jag kritiserade alla partier, inklusive mitt eget då.) Men faktum är att vad gäller humanitära ämnen, som feminism och antirasism, anser jag att de har ett bra engagemang, och blir därför lite trumpen om de sköter det dåligt. Just här har de skött mycket dåligt. De lägger upp schemat i sista stund. De svarar inte när man kontaktar dem. De kollar inte sitt FB-evenemang, och ser om de fått frågor. Att talaren bara inte dyker upp kan de inte rå för, men då borde de gått ner självmant och talat om vad som hänt. Om någon från arrangörerna läser det här, hoppas jag att ni tar det som en komplimang att jag bryr mig tillräckligt mycket för att bli arg. Jag uppskattar att ni ordnar den här veckan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar