Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

lördag 11 juni 2011

Dialog är bättre än att skrika slagord

På nationaldagen i måndags bad kristna över hela Sverige för situationen i Sverige. I Göteborg kom det anarkistiska motdemonstranter som inte riktigt lyckades få fram exakt vad det var de demonstrerade emot, om man får tro Dagens och Världen I Dags rapportering. Jag tycker att det är dålig journalistik av båda tidningarna att inte försöka intervjua motdemonstranterna. Å andra sidan verkar inte motdemonstranterna ha varit intresserade av att göra sig förstådda, eller för den delen att försöka sätta sig in i hur bedjarna tänker. Jag har inte lyckats hitta videoklipp från årets motdemonstration, men de har motdemonstrerat varje år sedan 2009, enligt Sverigebönen, och här är deras egen film från 2009. Enligt den filmen, och enligt Dagens rapportering från i år, skrek de skällsord och påstod att deltagarna var rasister och Sverigedemokrater. Detta trots att man från scenen bad för ett mångkulturellt samhälle, och för att flyktingar ska få stanna. Eftersom Sverige skickar flyktingar i döden, är man rasist om man ber för att Sverige ska sluta göra det, får man anta att de menar. De delade inte ut några flygblad, där de klargjorde vad de menade. De har inte kommenterat Dagens eller Världen I Dags artiklar om det, eller bloggat och Twinglylänkat. De har inte heller skrivit någon debattartikel, så vitt jag vet. Dagen hade säkerligen tagit in den.

Så ni motdemonstranter, om ni läser det här: Kommentera Dagens artikel i frågan. Blogga och länka till artikeln. Skriv en debattartikel. Och nästa år, dela ut flygblad, och kräv att få prata med journalister. Eller kan det möjligtvis vara så att ni inte vet själva vad ni menar?

Andra exempel på folk som skrikit slagord, eller gjort andra obegripliga eller bara otrevliga aktioner och uttalanden:

En "munk" (eller snarare eremit, då munkar är i kloster), har gått mellan olika pingstkyrkor, och stört gudstjänster med att skrika "förbannad vare denna församling" och har inte gått med på tidningsintervjuer eller debatter. Han har vid något tillfälle angett att han är kristen munk, och vid andra tillfällen att han inte är kristen, men humanist. Han anser att församlingarna har en utsugande livsstil. Anders Ekstedt från pingstkyrkan i Linköping, har sagt att hade munken bett att få säga något, hade det gått bra, men det hade nog inte varit aktuellt för honom.

En fredlig manifestation mot antisemitism, rasism och islamofobi blir 2002 brutalt attackerad med påkar och antisemitiska slagord, av en propalestinsk grupp, enbart för att manifestationen är mot antisemitism.

Simon Fors, vänsterpartistisk landstingsledamot i Norrbotten, har skrivit att han hatar moderater, och att de förtjänar bly. Klockrent av moderaten Jesper Sandström att svara med ett kärleksbrev.

En nazistisk grupp har satt upp klistermärken med texten "Disciplinerad fanatism". Tror de att folk kommer tänka "men så har jag alltid tänkt, jag går med i den gruppen"?

Vänsterextremister sprutade röd sprayfärg på en bankomat 1995. Jag är tillräckligt insatt för att förstå att de menar att kapitalismen har blod på sig, men det förstår nog väldigt få människor. Tydligen var de tillräckligt nöjda med sin insats för att skriva pressmeddelande till en anarkistisk tidning om det också. (Brand nr 1 1996, sid 30)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar