Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

måndag 1 augusti 2011

Bögen, braten, bonden, Maud

På Cufs träffar har de brukat sjunga "Bögen, braten, bonden, Maud (bonden, Maud), Bögen, braten, bonden, Maud (bonden, Maud), de finns alla i vår medlemskår. Bögen, braten, bonden, Maud (bonden, Maud)" (på "huvud, axlar, knä och tå"-melodin). Om Anna-Karin Hatt tar över efter Maud Olofsson, kan man i stället sjunga "Hatt" i stället för "Maud". Men vad gör man om Anders Jonsson eller Annie Johansson tar över? Man kan naturligtvis fortsätta sjunga om Maud, som ju inte kommer att gå ur partiet, men det vore bättre att lägga in nya partiledaren. Det blir dock problematiskt, då "Anders", "Jonsson", "Annie" och "Johansson" inte går in i melodin. Det har Annie Johansson tänkt på, och därför gift sig och tagit efternamnet Lööf. Då återstår bara att ta ställning till hur vi gör om Anders Jonsson tar över partiledaruppdraget.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, den var riktigt underfundig. Har själv sjungit den slingan ett par gånger. Och den kan verkligen funka med Lööf.

    SvaraRadera
  2. Så får vi peka på ringfingret när vi sjunger "Lööf". Ungefär lika långsökt som att göra glasögonsymbol för "Maud".

    SvaraRadera