Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

torsdag 15 september 2011

Därför funkar inte kryptiska statusar

Uppdatering: Om man vill starta sådana här kedjestatusar, bör man åtminstone stå för att man tycker att det är en kul grej. Varför låtsas att det gör någon skillnad för människor med autism?


1. Jag hittade precis en ekorre i min bil!
2. Jag använde just mina barn för att komma ur en fortkörningsbot.
3. Hur blir man av med fotsvamp?
4. Alla mina bh:ar saknas!
5. Jag tror att jag just accepterade ett frieri nätet ?!
6. Jag har beslutat att sluta bära underkläder.
7. Det är bekräftat att jag kommer att bli en mamma / pappa.
8. Jag har fått en prov audition på talang!
9. Jag har accepterats till Sveriges mästerkock.
10. Jag ska skaffa en apa!
11. Jag kissade just på mig!
12. Verkligen funderar på att skaffa rump implantat!
13. Jag vann 10000 på en triss!
14. Vi flyttar till Vermont i slutet av året!
15. Majonnäs på Reese jordnötssmör koppar är sååå bra!
16. Jag har just blivit antagen till halv åtta hos mig.


Uppdatering: Jag ser att folk hittar den här bloggposten genom att googla "statusar". Det kanske är en sida som den här ni letar efter.

I början av 2010 cirkulerade ett kedjebrev om att tjejer skulle skriva sin BH-färg i FB-statusen, och inte berätta för killarna vad det syftade på. Om det mot förmodan är någon som har missat detta, finns info här. Efter detta har det kommit massor av uppföljare, som meningar som bygger på födelseår och vilken tröja man har på sig, var man tycker om att ha handväskan, och nu senast skonumret följt av ordet "cm", och sedan hur lång tid man tar på sig att tvätta håret (alltså exempelvis "39 cm 5 min").

Kedjebrevet om BH-statusarna var en veritabel succé. Den 5/1 2010 var det massor av tjejer som skrev färger i statusfältet, och många killar var riktigt konfunderade över det, och när de fattade att det rörde sig om ett kedjebrev, var en del jättenyfikna på vad det handlade om. Enligt länken ovan, var det män som formligen slet av flickvännerna tröjorna för att se vilken BH de hade på sig, tjatade på dem, eller kittlade dem tills de berättade. Vissa killar trodde att det handlade om favoritfärger, och skrev färger i sina statusar, vilket tjejerna (och senare de själva) kunde skratta gott åt. Vid 22-tiden på kvällen visste typ alla killar vad det syftade på men det var kul så länge det varade. (Jag är medveten om att alla inte tycker att det var kul ens första gången. Se exempel här, även kommentarerna.)Däremot kommer inga copycats att lyckas med något liknande, och jag ska förklara varför:
hemliga militärprojekt är sällan kända inom hela statsapparaten, av exakt samma anledning som gigantiska konspirationer är så osannolika: de skulle inte vara hemliga speciellt länge.
(Jerkert, Jesper, Vetenskap eller villfarelse, Leopard Förlag 2005, sid 162)

Om man får tro ovanstående citat, så ser alltså amerikanska militären till att inte ens alla militärerna får reda på militärhemligheter, utan räknar med att om ett visst antal människor får reda på något, så sprids det snart till allmänheten. Nu talar vi alltså om topphemligheter, som kan leda till massmord om fel människor får reda på det, och där den som skvallrar får fängelse eller dödsstraff. Då kan vi tänka oss hur stora chanser en kryptisk status om exempelvis BH-färger har att förbli hemlig. En sådan här sak kommer inte att vara hemlig länge. Hoppet står till att statusarna hinner spridas, och vara ute ett tag, innan läckan kommer, vilket inte går:

- För det första har Facebook ändrats. I början av 2010 fanns det en länk i vänsterspalten, där man kunde se allas senaste statusar, och se om alla tjejer skrev samma sak. Numera ligger statusarna bland alla foton och länkar och logginlägg och nyheter.

- För det andra så hade BH-skämtet nyhetens behag, varför de flesta tjejer skrev i statusen, och skickade vidare. Numera är folk mer trötta på sådant här, och därför sprids det betydligt långsammare.

-För det tredje är folk mer benägna att skvallra, eftersom de är trötta på det. De kan skvallra genom att skriva "Nej jag tänker inte skriva ut min skostorlek och hur lång tid det tar för mig att fixa håret som nån "girl code"-grej med sexanspelningar." i sin status, eller genom att lägga det på sin blogg, så att det blir sökbart.

Därför kommer det dröja omkring en vecka innan en kedjestatus har fått tillräcklig spridning för att "oinvigda" ska börja undra över det, och då hittar de det efter 10 sekunders googlande.Så lägg ner, både tjejer och killar. Det kommer inte att fungera fler gånger.

Uppdatering: Den nya dumheten är tydligen att tjejerna ska skriva frukter, som syftar till vilket civilstånd de har. Jag passar på att spoila det också:

Blueberry: I'm single
Pineapple: its complicated
Raspberry: I'm a touch and go woman
Apple: Engaged
Cherry: In a relationship
Banana: I'm married
Avocado: I'm the "other one"
Strawberry: Cant find the right one
Lemon: Wish i was single
Grape: wants to get married.

Min översättning, med kommentarer:

Blåbär: Jag är singel.
Ananas: Det är komplicerat.
Hallon: Jag är en "touch and go"-kvinna.
Äpple: Förlovad.
Körsbär: I ett förhållande.
Banan: Jag är gift.
Avocado: Jag är "den andra kvinnan" (Finns det någon som är så puckad att hon skriver det i statusen, när hon borde inse att det kommer att komma ut?)
Smultron/Jordgubbe: Kan inte hitta den rätta.
Citron: Önskar att jag var singel. (Se kommentar till avocado.)
Druva: Vill gifta mig. (Då druva heter "grape" på engelska, kommer säkert en och annan kvinna att felöversätta och skriva "grapefrukt".)Uppdatering igen: Här är nästa virus. Nu ska tjejerna skriva sina födelsedatum, men koda det så att det verkar som att de är gravida:

Minns ni leken vi lekte förut om BH:ar och handväskor? Nu är det dags för en ny lek! Enda regeln är att ni inte får berätta för era män vad det handlar om

Idén är alltså att ni ska välja månaden och dagen ni är födda och byta ut månad mot hur många veckor ni gått och dagen mot vad ni är sugna på. Skicka detta till alla era kvinnliga vänner så får vi se hur stort detta blir!

Ni ska alltså skriva; Jag är i vecka (din månad) och är sugen på (din dag)!! som status.
Exempel: 14:e februari blir = Jag är i vecka 2 och är sugen på mintchoklad!!


Månader:
Januari - Vecka 1
Februari - Vecka 2
Mars - Vecka 3
April - Vecka 4
Maj - Vecka 5
Juni - Vecka 6
Juli - Vecka 7
Augusti - Vecka 8
September - Vecka 9
Oktober - Vecka 10
November - Vecka 11
December - Vecka 12

Dagar:
1 - Chokladpraliner
2 - Fruktnappar
3 - Kit-Kat
4 - M&M:s
5 - Tomater
6 - Glass
7 - Mjölk
8 - Dumlekola
9 - Jordnötter
10 - Köttbullar
11 - Lakrits
12 - Tuggummi
13 - Mums-mums
14 - Mintchoklad
15 - Twix
16 - Ost
17 - Kola
18 - Risi-frutti
19 - Banan
20 - Ättiksgurka
21 - Kycklingvingar
22 - Choklad
23 - Hallonbåtar
24 - Sega råttor
25 - Jordgubbstårta
26 - Apelsiner
27 - Kinderägg
28 - Havreflarn
29 - Kexchoklad
30 - Fiskpinnar
31 - Ben & Jerry´s

Här är nästa cancersvulst:

(Till koalorna: men bli det då. Till hundarna och kaninerna: bör ni gå ut och berätta det? Jag undrar om sådana här kedjebrev startas av kvinnor som misstänker att deras män är otrogna med en viss kvinna, och startar brevet för att hon ska försäga sig.)
JAG HAR ETT LEJON SOM MASKOT: jag är singel
JAG HAR EN VARG I MITT RUM: jag har sällskap
JAG HAR EN HUND I MITT KYLSKÅP: jag är en kvinna med två relationer
JAG HAR EN KO I BADRUMMET: jag är gift och lycklig
JAG HAR EN KANIN I FRYSEN: jag är "den andra kvinnan"
JAG HAR EN SPINDEL I ÖGAT: jag hittar inte den rätte
JAG HAR TVÅ HUNGRIGA ANKOR: singel men går från parti till parti
JAG HAR EN KOALA I UGNEN: jag önskar jag vore singel
JAG VILL HA EN ELEFANT I MITT SKÅP: jag skulle vilja gifta mig i år
JAG VILL HA EN MASKOT: jag är änka
JAG VILL HA EN RAKAD HUND: nyligen separerad
JAG GILLAR VITA KATTER: jag föredrar yngre män
ME GUSTAN GATOS NEGROS: jag föredrar lite äldre män

Uppdatering 17/11 2011: Nu kommer jag inte på fler fula ord. Jag har eskalerat från "dumhet" till "virus" till "cancersvulst". Hur som helst så är nästa kryptiska status att man ska skriva "Jag ska bo i X i Y månader", men byta ut X mot den stad som motsvarar födelsemånaden enligt nedanstående lista, och Y mot födelsedatum:

Januari – Mexico
Februari – London
Mars – Miami
April – Dominikanska Replubliken
Maj – Frankrike
Juni – St Petersburg
Juli – Österrike
Augusti – Tyskland
September – New York
Oktober – Amsterdam
November – Las Vegas
December – Colombia


Sedan ska visst tjejer skriva hjärtan i varandras loggar också, och inte förklara för killarna varför de har så många hjärtan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Här är en rolig tråd som skapats nyligen. Påpekas bör att alla i tråden utom jag, är tjejer.


Jag får tydligen revidera att det inte funkar. Ibland blir det kul, även om det inte funkar som att tjejerna förvirrar killarna. Här är fortsättningen på diskussionen. Fortfarande jag som är enda killen, förutom MT1, som betyder "make till person 1".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar