Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

onsdag 12 oktober 2011

Jag vill fortfarande ha en värdig motståndare

I dag skriver Peter Weiderud på DN Debatt om hur Juholt ska hantera sitt Västertorpsgate. Min personliga åsikt är att S inte har råd med ett stolpskott till. De gick bakåt 2002, och förlorade 2006 till stor del på grund av att Göran Persson är en buffel. Tidigare har många slentrianröstat på S, men när det varit internationell kris, har S orättvist fått skulden för detta, och borgarna har vunnit. Sedan har borgarna, även det orättvist, fått skulden för att de inte kunnat trolla med knäna och ordna upp krisen. Därför har de bara suttit en mandatperiod per gång. När nu människor röstade borgerligt 2006 i protest mot Göran Persson, fick Alliansen en chans att visa sina visioner utan en kris, även om det blev kris senare, men här var folk mer medvetna om att det inte var regeringens fel. Sedan spelade säkerligen människors ovilja mot Mona Sahlin in i valresultatet 2010. Videor som denna florerade. Efter en buffel och en slarver som partiledare, har S inte råd att behålla Juholt. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, välj Veronica Palm. Jag vill ha en värdig motståndare.

Uppdatering: Nu skriver även Erik Helmerson om saken.

För övrigt: S har nu ändrat sig om Rut. Jag skulle tro att Rut-frågan var de rödgrönas stora sänke 2010 (större än Mona Sahlin), medan utförsäkringarna var alliansens stora sänke. Får alliansen ordning på de utförsäkrades situation, och S får en bra partiledare, kan valrörelsen bli riktigt spännande 2014. Det kan också göra sitt till om Socialdemokraterna lyssnar på Stefan Stern och inte dömer ut lov (svensk språknorm säger att man inte skriver uttalbara förkortningar med stor bokstav och därför skriver jag inte LOV). Stefan Stern har fått ett svar på sin debattartikel nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar