Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

fredag 7 september 2012

Välsignade vattenreningstabletter?

Frälsningsarmén i Örnsköldsvik har låtit buteljera kolsyrat flaskvatten och sålt det som Välsignat vatten. Två kronor per flaska har gått till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Nu har Frälsningsarmén på riksplan förbjudit dem att använda deras logga och namn på det sättet. Detta dels för att det blir fel att ta betalt för förböner av vattnet och dels för att man inte vill ge sitt godkännande till den miljöförstörelse som flaskvatten innebär. Bra beslut! Det är helt fel att stinkande bilar ska åka flera mil med vatten och släppa ut avgaser när man kan få klart vatten i kranen. Vad gäller den sociala aspekten är det dumt att betala 5-10 kr för en flaska vatten (jag vet inte priset) för att 2 kronor går till uteliggare. Ta i stället en flaska som rymmer en liter, fyll den med kranvatten (kostar c:a 1 öre) och skänk 2 kronor till Frälsningsarmén eller annan välgörenhet. En bättre idé vore kanske att sälja "välsignade" vattenreningstabletter. Jag har varit ute i Viggeby för några dagars bön och andakt, och bad och att vara nära naturen, varje år sedan 2010. 2010 köpte jag ett paket vattenreningtabletter av Micropur. Det var ett 100-pack som kostade 299:-. Tabletterna skulle hålla till 2013. Varje tablett räckte till 1 liter vatten. Jag insåg att jag inte skulle göra slut på så mycket vatten, men hade turen att ha en Facebook-vän som hade en Facebook-vän som skulle till Afrika, så jag skänkte 75 tabletter till henne. De 25 jag hade, tog slut i somras. Jag har nu köpt en ny burk tabletter från Biocool. Där kostar ett 100-pack 129:- och varje tablett renar 10 liter vatten. Tabletterna håller 10-50 år. Frågan är om jag ens kommer att kunna göra slut på så många tabletter ens på 10 år och jag vill inte gambla med att ha dem längre. Då betalar jag hellre 129:- vart tionde år. Jag har försökt hitta något projekt att skänka tabletter till, men har ännu inte hittat något. (Skriv gärna tips i kommentarsfältet om du vet något projekt att skänka till.) Kanske kunde Frälsningsarmén köpa in vattenreningstabletter och sälja styckvis eller i 5-pack. 3-5 kronor per tablett varav allt utom 1:29 går till Frälsningsarmén, ännu mer om de köper in dem billigt. Låter som en bättre affärsidé.

UPPDATERING: Då vissa hittar det här inlägget genom att googla var man köper vattenreningstabletter, kan jag påpeka att Micropur-tabletterna är köpta på Naturkompaniet och Biocool-tabletterna på Jula.

Dagen DN Allehanda

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar