Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

tisdag 19 juli 2011

Ny Demokrati all over again

Moderaterna har skapat en blogg där de räknar samman vad Juholt har sagt att han tänker genomföra och hur mycket det kan tänkas kosta. Detta har de gjort för att han inte ger minsta vink om hur hans idéer ska finansieras. Han kommer naturligtvis att antingen höja skatterna, dra ner på något annat eller svika sina vallöften. De två förstnämnda alternativen är så klart helt okej om det är vad skattebetalarna vill, men då ska han vara ärlig med det. De som har hand om bloggen, har gjort överslag på siffrorna, då Juholt själv inte har preciserat sig.

Och hur har Socialdemokraterna svarat på detta? Har de sagt att siffrorna är felaktiga? Har de sagt hur det ska finansieras? Nej. Carin Jämtin har skrivit en artikel till Aftonbladet där hon hävdar att man helt enkelt inte får säga så här, oavsett om det är sant. Negativa kampanjer gör politiken tramsig, hävdar hon. Känns tänkandet igen? Ny Demokrati gjorde samma sak på sin tid. Mer pengar till allt och lägre skatter, men de kunde inte svara på hur det skulle finansieras. Se det här klippet.

Andra saker som Jämtin skriver i sin artikel är att man ska föra samtal, få förståelse för varandras hjärtefrågor, och lyfta fram idéer och positiva förslag. Moderaterna har försökt föra samtal. De har frågat Juholt och Socialdemokraterna hur mycket de räknar med att Juholts förslag kostar och varifrån pengarna ska tas. Det är Socialdemokraterna som inte vill föra samtal. Som Jämtin skriver i sin artikel "[m]an får (...) ställa kritiska frågor när man inte är nöjd". Det är det den här hemsidan gör, men Jämtin och Juholt vill inte svara. Vad gäller att lyfta positiva förslag, så har varenda bloggpost på "Juholts sedelpress" en länk där de skriver hur Moderaterna vill göra i stället.

Och vilka är för resten Socialdemokraterna att tala om negativa kampanjer? De som själva hade en kampanj där de hade upp-och-nedvända bilder på Alliansens partiledare, med ord som "dunderdumt" och "helsjukt"? Ja, jag vet att det var LOs kampanj, men S tog inte avstånd, och de använde broschyrer med de här bilderna i sin egen kampanj.

Läs gärna Arkelstens svar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar