Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

måndag 27 februari 2012

Ska man belönas för att man kör bil?

"SvD skrev i helgen om hur få av dödsolyckorna som orsakas av ”skötsamma” förare som kör bältat, är nyktra och inte kör extremt mycket för snabbt" (SVD)

Därför vill NTF ordna ett lotteri bland bilförare som håller trafikreglerna (se länk ovan). Är det verkligen en bra idé? Enligt artikeln i helgen så drabbas laglydiga av mindre än fyra av tio dödsolyckor i trafiken. Jag antar att det betyder att det är mer än tre av tio. Omkring var tredje dödsolycka involverar alltså förare som har gjort allt rätt. Utöver detta förstör bilarna miljön. De enda helt miljövänliga bilarna är i nuläget biogasbilarna och om alla hade gått över till sådana, hade inte gasen räckt till alla. Dessutom sliter bilarna på vägarna. Om man som bilist alltså riskerar att ställa till med olyckor, förstör miljön och sliter på vägarna, när man kunde åkt kollektivt, cyklat eller gjort så många ärenden man kan samtidigt, ska man inte belönas för det, bara för att man i alla fall inte kör berusad eller olagligt fort.

Lotteriet ska finansieras av böter som fartkamerorna drar in. Borde inte de pengarna gå till att betala de skador som fortkörningen åsamkar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar