Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

söndag 25 mars 2012

Jag har JO-anmält Skåne-Blekinges hovrätt

Detta har jag skrivit i min anmälan (lite sammanfattat):

Vem anmäler du: Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Berätta om händelsen: En 17-årig flicka har anmält en kille för våldtäkt. Det fanns sperma med hans DNA i henne, och han har tillstått att de har haft sex. Innan han fick reda på DNA-beviset, förnekade han till och med att samlaget hade ägt rum. Detta indikerar att han visste att han hade gjort något som han inte får (såvida inte massmedia har utelämnat någon detalj om att han hade flickvän). Då flickan har sjukligt svårt för kroppslig kontakt, och inte ens är bekväm med att få en klapp på axeln, kan det uteslutas att hon ville ha sex med honom. Hovrätten över Blekinge och Skåne har ändå friat honom då hennes uttrycksformer kan ha varit svårtolkade.

Hur har de agerat felaktigt: Att de har friat honom. Man är skyldig om bevisningen är bortom rimligt tvivel. Att denna tjej, som hittills aldrig ens velat ha en klapp på axeln, frivilligt hånglar med en kille, sedan är villig att ha sex med honom och sedan anmäler honom för våldtäkt, följt av att han ljuger om sexet trots att han har rent mjöl i påsen, kan inte betraktas som rimligt.

-------

Så långt anmälan. Prenumerera på bloggen för att få höra hur det går.

Medier som har skrivit om saken SvD Kristianstadsbladet DN Scribd

"Så tjejer om ni blir utsatta för våldtäkt
Efter att bara ha pratat med en kille
Så är det för att ni så våldsamma känslor väckt
Eller för att ni egentligen ville"

Texten är skriven 1976, men är uppenbarligen lika aktuell i dag. Om ni vill kan ni lyssna på sången här.

UPPDATERING: Nu har jag fått besked från JO. De vidtar ingen åtgärd. "Du har anmält en domstol. Din anmälan föranleder inte någon åtgärd eller något uttalande från min sida. Ärendet avslutas. Lars Lindström" står det i brevet. I bilagan står det bland annat "Att en anmälan inte tas upp till mer ingående utredning är inte detsamma som att JO ansett att anmälan är obefogad. Att JO inte närmare utreder en anmälan grundas i allmänhet på ett eller flera av följande skäl:". Därefter listas 10 skäl. Det relevanta i sammanhanget är "[a]nmälan gäller missnöje med en myndighets eller domstols avgörande i sak. JO kan inte ändra eller upphäva domar eller beslut, som i stället ofta kan överklagas."

Artikel om nakenhet

  Alla förtjänar en bostad

Hur ska vi göra med monarkin?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Domen finns här: http://www.scribd.com/doc/86884717/HRdomen Det är lika dumt som det verkar, tyvärr. BRA att du har JOanmält!

  SvaraRadera
 2. Du ska ha en stor eloge för att du JO-anmält det här ärendet!
  Aspergare diskrimineras ofta i samhället och man bara måste göra motstånd!

  SvaraRadera
 3. svar: kul att du ville vara med i dagens blogg! en vinnare är nu utsett så går in och se om de är du eller passa på att anmäla dig till morgonstävling:)

  Ps. Ett tips är att följa mig på bloglovin/blogkeen för att se direkt när det kommer upp nya tävlingar:)

  SvaraRadera
 4. Ett fruktansvärt fall!

  (Och hej på dig Daniel)

  SvaraRadera
 5. För länge sedan när vi bodde i samma stad och var med i samma politiska förening. (Detta är Annika N)

  SvaraRadera