Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

måndag 6 februari 2012

Stötande och ohållbar jämförelse

Hyckleri. Samtidigt som Sveriges ledande företrädare högtidlighöll Raoul Wallenbergs minne agerade de på ett helt annat sätt i riksdagens EU-nämnd. För att få igenom beslutet om att Sverige ansluter sig till EU:s nya finanspakt krävdes garantier och argumenterades helt på tvärs mot den solidaritet och osjälviskhet som Raoul Wallenbergs gärningar står för, skriver Carl B Hamilton.
Dagens Nyheter Debatt idag 00:50

Raoul Wallenberg gav sitt stöd till människor som riskerade att skickas till tortyrläger och gasas ihjäl, inte för något fel som de har gjort utan för att de hade en icke önskad etnicitet. Det är ett hån mot dem att jämställa dem med Grekland, som valt att köra sin ekonomi i botten genom exempelvis låg pensionsålder. Solidaritet är inte att skydda människor från sig själva. Det lär dessutom knappast bli färre kriser i EU-länderna om alla har en garanti att unionen går in och stöder en om man missköter sig.

Däremot är det hyckleri att hylla Raoul Wallenberg samtidigt som man försvarar nuvarande flyktingpolitik. Några exempel: 1 2 3 4 5

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar