Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

måndag 31 december 2012

Nyårskrönika med tillbakablickar sedan 2009

Några saker som hänt under de senaste åren:

2009 investerar amerikanska staten i privata företag. Opinionsbildare blir upprörda och säger att USA blir socialistiskt och kommer att bli som Sverige. Fredrik Reinfeldt begär en ursäkt för att någon anser att Sverige är dåligt.

Jag skojar så klart. Man har rätt att tycka vad man vill om Sverige. Fredrik Reinfeldt har inte begärt en ursäkt. Däremot gjorde The Daily Show ett humoristiskt reportage om uttalandet.

2010 är det riksdagsval. Partierna kan köpa reklam i TV4. Agneta Börjesson (Mp) uppmanar riksdagspartierna till bojkott och säger att Sverige inte ska bli som USA. Barack Obama kräver att Börjesson ber om ursäkt för denna förolämpning mot USA.

Haha. Jag skojade nu också. Självklart respekterar Barack Obama att alla inte ska behöva tycka att USA är bra.

2011 säger Jenny Lundkvist, ledamot i Söderköpings kommunfullmäktige, att det är viktigt att Söderköping behåller sin småstadsidyll och inte tar Barcelona eller New York som föredömen. Representanter för Barcelona och New York kräver en ursäkt.

Ni börjar förstå principen nu. Även detta var ett skämt. Det ligger dessutom ingen sanning i att någon i Söderköping gjort uttalandet i fråga. Det var rent hypotetiskt.

Jag vet inte årtalet, men en Facebook-grupp startar med namnet Stockholm är inte Bullerbyn. Vimmerby kommunfullmäktige tycker att gruppskaparen ska byta namn på gruppen, och framföra en ursäkt till Sevedstorp (som är den by Astrid Lindgren tänkte sig att Bullerbyn-berättelserna utspelade sig i) för denna förolämpning mot Sevedstorp.

Guess what? Det var ett skämt, det också.

2012 blir Olle Ytterberg, kommunalråd i Arboga, uppringd av media angående att kommunalrådet Muharrem Demirok har sagt att Linköping ska bli mer som Barcelona och mindre som Arboga vad gäller samhällsbyggnad. Ytterberg svär och säger att Demirok ska tänka på vad han säger, och be om ursäkt.

Otroligt nog inte ett skämt.

På bilderna nedan ser ni att det är skillnad på Arboga och Barcelona. Vilket som är snyggast är helt och hållet en smakfråga. Vill något annat parti (eller för den delen Centerpartiet i en annan kommun) gå till val på att vara eller bli en småstadsidyll "mer Arboga och mindre Barcelona" får de självklart göra det. Märkligt att Ytterberg vill kontrollera andra kommuners visioner.


Bilderna är från arboga.se samt barcelona.es


Å andra sidan kan det ha varit ett taktiskt utspel för att ge Arboga publicitet. Jag kanske inte är den enda som får lust att åka till Arboga pizzeria och köpa en pizza Barcelona bara för ironin i det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar