Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

söndag 20 maj 2012

Öppet brev till förra årets motdemonstranter mot Sverigebönen

Dagen rapporterade förra året om Sverigebönen i Göteborg och om hur den stördes av motdemonstranter. I år kommer polisskyddet att stärkas.

Så till er som eventuellt har planer på att motdemonstrera: Ingen fattar vad ni menar. Läs ovanstående Dagen-länkar (de öppnas i nytt fönster) så får ni en bild av hur folk uppfattar er. Ett ytterligare exempel finns här. Inte ens om man ser det som motdemonstranterna själva lagt upp på Youtube, blir man mer insatt. Förebedjare ber för familjesituationer, arbetslösa, politiker etc, och så kommer några stollar (ni uppfattas så) och skriker, utan belägg, att de är rasister och sverigedemokrater. All argumentation bygger på att man definierar sin motståndares ståndpunkt så att hen kan känna igen sig i den. Sedan kan man föra ett samtal.

Ja, jag förstår från klippet att ni inte vill ha nationer alls och jag tillstår att de flesta som deltar i Sverigebönen förmodligen vill ha det men – newsflash – det vill de flesta i Sverige över huvud taget. Ni kan lika gärna demonstrera mot folk som handlar på Ica om det är det ni menar. Eller ännu hellre, demonstrera mot det vanliga nationaldagsfirandet. Jag antar att många av er kan tänka er att skriva på en lista för ett svenskt erkännande av Palestina. Alltså, ni är emot att Sverige finns, men kan vilja påverka Sverige att göra saker. Ni är emot nationalstater, men vill att en till ska erkännas. Samma sak med Sverigebönen. Kanske bör det inte finnas nationer, men gör det det, kan man lika gärna be för att en specifik nationalstat ska vara ett humant samhälle.

Alltså, att bara skrika slagord om att man ska ta in invandrare medan någon står och ber för att Sverige ska ta in fler invandrare, eller för den skull ber för företagsledare eller familjer, är bara meningslöst. Dessutom kommer ni inte att kunna det i alla fall, då Polisen skärper sin bevakning. Håller ni er till att hålla upp banderoller, har Polisen däremot inte rätt att ingripa, enligt ett tidigare JO-uttalande. Därför:

 - satsa på att dela ut flygblad eller att prata med människor (bedjare och förbipasserande)
- skriv kommentarer till Dagens artiklar i ämnet.
- blogga och gör Twinglylänkar till artiklarna.
- se till att på plats prata med journalister.
- skriv debattartiklar och pressmeddelanden. Jag kan självklart inte lova saker å Dagens vägnar, men jag blir förvånad om de refuserar er.

Uppdatering: I dag rapporterar Dagen om det som hänt. Tydligen fick Polisen omhänderta fyra personer, men det blev enligt artikeln viss dialog mellan de båda sidorna. Om ni läser detta, ni som motdemonstrerade eller någon som sympatiserar med dem, så finns det fortfarande möjlighet att skriva debattartiklar till Dagen. Enligt artikeln (men inte nätupplagan, se skärmdumpen från i dag nedan) så hölls bönen på 152 platser utan motdemonstrationer på andra håll. Tydligen har folk inte vantolkat Sverigebönen i övriga landet.

Collage av skärmdumpar från anarkisternas egen film
(deras textremsor).
Jag har valt svartvitt, då texten blev mer lättläst så.

Skärmdump från Dagen den 8/6 2012. Återigen, varför 
inte ta skyltar med texten "Det här är ingen dag att
fira!!" och använda dem mot det vanliga nationaldagsfirandet
i stället?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar