Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

fredag 5 oktober 2012

Hur tänkte man här?

Borås tidning skriver om Miljöpartiets förslag att ge 400 kronor i rabatt till ensamstående föräldrar:

"Skrattarna satte etiketten ”skilsmässobonus” på förslaget. Ett skratt som snart fastnade i halsen när det visade sig att den förälder som flyttar ihop med någon annan blev av med rabatten.
Plötsligt var det barnens bästa att inte ha två föräldrar, om än en som inte var biologisk, utan en pappa eller mamma som förblev ensamstående.
Det sägs att kärleken övervinner allt, men att bli av med 10.000 kronor om året i skattelättnader lär ändå medföra att inte minst föräldrar med låga inkomster får det svårare att se till att pengarna räcker till stövlar, vintermössor och glasögon åt barnen."

Hur tänkte man här? För det första ska barnet ha tillgång till båda sina föräldrar i det här fallet, då det ska växelbo. Det finns inget som säger att det nödvändigtvis blir bättre av att barnet dessutom har bonusföräldrar. För det andra är dessa 400:-/m något man tar igen på nolltid om man tänker på allt man sparar genom att ha två inkomster och dela på kostnader för hyra, el, värme, tv, tidning, bil och annat. Ogenomtänkt ledare.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar