Beskrivningsbild

Beskrivningsbild
Kontakta mig på danielgiertz caspianandmiranda com

Sökning

Om du har hittat den här bloggen genom att googla och inte förstår varför du fick upp den här bloggen, så skriv det du sökte efter i sökrutan nedan, så hittar du det förmodligen.

Sök i den här bloggen

onsdag 21 november 2018

Hur man håller kostnader för bredband nere

För full öppenhet så tjänar jag pengar på om folk gör som jag skriver här, men jag tänker själv göra som jag skriver här, så jag anser att det här är bra.

Man ska i alla fall klicka här, så kommer man till Vimlas hemsida och då kan man beställa ett mobilabonnemang med obegränsat antal samtal och SMS och 50 GB surf varje månad, för 310:- i månaden. OBS, man måste klicka på den länken och inte gå till Vimlas hemsida direkt, för går man till Vimlas hemsida direkt, får man inte 10:- i rabatt per månad för att man lät sig tipsas av mig. Det första som händer då är att man får 20 GB att surfa för, som en välkomstpremie, och 50 GB per månad, och först betalar 150:-/månad i tre månader. Abonnemanget kostar 320:-/månad normalt, men dels får man halva priset (160:-) i tre månader och dels får man 10:- i rabatt för tid och evighet för att man lät sig tipsas av mig.

När man har gjort detta, kan man säga upp de mobilabonnemang och bredbandsabonnemang man redan har. Därefter sätter man på Hotspot på mobilen, så kopplar man datorns wifi till mobilen. Efter tre månader, har man 170 GB sparade, minus det man har surfat för. Om man har surfat upp 35 GB/månad, har man alltså 65 GB kvar. Två månader efter det, har man 90 GB sparade. Eftersom man inte får spara mer än 100 GB, byter man då till att betala 90:-/månad och få 2 GB i månaden, från och med nästa månad. Om man fortsätter att surfa för 35 GB i månaden, har man 24 GB kvar efter två månader. När den tredje månaden börjar, får man 2 GB, så då har man 26 GB. Ens surf kommer alltså att ta slut någon gång mitt i månaden. När ens surf är slut, går man in på ”Mitt Vimla” och där anger man att man vill ändra abonnemang igen, till det där man får 50 GB varje månad för 310:-. Då får man direkt 48 GB till eftersom uppgraderingar sker direkt och nedgraderingar vid kommande månadsskifte. Sedan kör man på tills man är uppe i att ha sparat 100 GB och då går man ner till 2 GB/månad igen.

Sammanfattningen är alltså att man betalar 90:- i månaden för mobilabonnemang och ett tillägg på 220:- för bredband. Efter några månader (beroende på hur mycket man surfar) har man samlat ihop 100 GB extra. Då anger man att man vill byta till att betala 90:- i månaden för mobilabonnemang och få bredband gratis. Efter ett par månader, har man surfat slut på sina sparade GB och då går man tillbaka till att betala 220:- för bredband. Man kan också, fast det inte är att rekommendera, ha kvar sitt abonnemang på 2 GB hela tiden och då surfa med full hastighet cirka 2 dagar i månaden, och resten av månaden surfar man i 2 MB/sekund. Om man surfar mer än vad jag gör, kan man betala 340:- varje månad (inklusive mobiltelefoni) och få 100 GB i månaden, men med det abonnemanget får man inte spara sin surf om man byter till billigare abonnemang senare.  

När du ska skaffa det här, måste du så klart säga upp ditt nuvarande abonnemang. När du ringer och ska göra det, är det troligt att de helt plötsligt kommer med ett nytt erbjudande, som du inte har fått höra något om tidigare. Därför kan det vara bra att innan du ringer, räkna på hur ofta du kommer att kunna gå ner på 2 GB, så att du vet din faktiska månadskostnad. Om de då erbjuder något som blir ännu bättre, så kan du i så fall stanna hos din nuvarande leverantör. Om du inte är säker på om deras erbjudande är bättre, kan du tacka ja, räkna efter senare, och sedan eventuellt använda ångerrätten.

Ett sätt att göra så att man inte slösar så mycket surf, är att använda Online Video Converter. När man ska se en film, kan man ta sig till ett ställe där man kan snylta på någon annans bredband, exempelvis biblioteket och så kan man ladda ner filmen därifrån. Om man inte vill eller har möjlighet till det, kan man konvertera filmen till en ljudfil i stället och ladda hem den som det. Det tar betydligt mindre bandbredd i anspråk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar